Zona Jug: Dinamo Jug-u derbi sezone i četiri boda viška

Dinamo Jug pobedio je Jedinstvo iz Bošnjaca, glavnog konkurenta u borbi za titulu prvaka Zone Jug, sa 1:0 (1:0), u derbiju vanrednog 26. prvenstvenog kola koje je odigrano u sredu.

Strelac za vranjski tim bio je Vukašin Ilić u 42. minutu iz penala.

Vranjanci su potpuno zasluženo slavili, a gosti su posle meča zahvalili na odličnoj organzaciji utakmice, uz komentar da je suđenje bilo fer i pošteno.

Trener Dinamo Jug-a Dejan Kostić rekao je posle utakmice za Vranje News da je meč nametnuo igračima oba tima veliki pritisak, zbog svog značaja.

"Dobro smo otvorili utakmicu, u prvih petnaest minuta stvorili smo tri stopostotne šanse, ali ih nismo realizovali.

Postigli smo pogodak iz opravdano dosuđenog jedanaesterca, posle slaloma Jugoslava Mitrovića koji je predriblao tri protivnička fudbalera.

U drugom poluvremenu nastavili smo u istom ritmu, imali veliki posed i stvarali mnogo šansi.

Poništen nam je gol zbog navodnog ofsajda u finišu utakmice.

Okrećemo se narednom kolu, jer nas već u nedelju očekuje utakmica sa Jastrepcem u Blacu", rekao je Kostić za naš portal.

Posle ove pobede Dinamo Jug ima četiri boda prednosti u odnosu na Bošnjačane, a sedam bodova viška od trećeplasirane Sloge iz Leskovca.

U ovom kolu pobedu su ostvarili i Nebeski anđeli, drugi vranjski tim u ovoj ligi, i to na teškom gostovanju Pustoj reci u Bojniku - bilo je 1:2 (0:0).

Utakmica je bila neizvesna, a mreže su mirovale sve do 70. minuta, kada je Aleksandar Radivojević doveo anđele u vođstvo.

U samom finišu utakmice usledio je triler.

Najpre je igrač domaćih Miljan Stojanović u 90. minutu poravnao na 1:1, da bi u prvom minutu nadoknade vremena rezervista Mateja Jovčić doneo tri važna boda Nebeskim anđelima.

Trener vranjskog tima Branimir Stošić izjavio je posle meča za Vranje News da je ova pobeda dragocena za Vranjance.

"Izuzetno važna i, što je još bitnije, zaslužena naša pobeda u borbi za opstanak u ligi", rekao je Stošić za naš portal.

U derbiju preostala dva kluba iz Pčinjskog okruga u Zoni Jug, Morave i Mineralca u Vladičinom Hanu, nije bilo pobednika - 2:2.

Za Hančane su strelci bili Marjan Petrović u 46. i Miloš Stanković u 86. minutu.

Za Banjčane su pogađali Stefan Mihajlović u 51. i Ljubiša Demić u 57. minutu.

Dinamo Jug je posle ovog kola lider na tabeli sa 60 bodova, SFK Morava je peta sa 51, Mineralac osmi sa 42, dok Nebeski anđeli na devetom mestu imaju 40 bodova.

Predstojećeg vikenda Dinamo Jug gostovaće šesnaestoplasiranom Jastrepcu u Blacu, Nebeski anđeli dočekaće sedmnaestoplasiranu Mladost 1959 iz Vinarca, Mineralac će biti domaćin Svetlosti iz Badnjevca, a Morava će u Leskovac, na teško gostovanje trećeplasiranoj Slogi.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...