Zona Jug: Debakl Banje u Orašju, Pčinja sigurna protiv Prokupčana

Vranje - Fudbaleri Vranjske Banje, do subote lideri fudbalske Zone Jug, doživeli su težak poraz od 4:0 na gostovanju Budućnosti u Orašju, u utakmici 8. prvenstvenog kola.

Poraz Banjčana iskoristila je trgoviška Pčinja koja je na svom terenu sa 3:1 savladala Akademiju 10 iz Prokuplja i izbila na prvo mesto tabele sa 18 bodova, koliko ima i Vranjska Banja (uz slabiju gol razliku), s tim što Pčinjani imaju utakmicu manje.

Pusta reka je treća sa 16 bodova (u subotu sa 2:1 poražena na gostovanju Slogi u Leskovcu), ali takođe utakmicom manje u odnosu na drugoplasiranu Vranjsku Banju.

Nebeski anđeli iz Vranja, sedmoplasirani na tabeli sa 12 bodova, takođe su igrali u subotu i uspeli da ostanu neporaženi na gostovanju Jastrepcu u Blacu (0:0).

Od klubova iz Pčinjskog okruga u nedelju će jedino igrati Morava iz Vladičinog Hana koja gostuje Čekminu u istoimenom mestu kraj Leskovca.

MORAVA U ČEKMINU

U subotu je odigrana još jedna utakmica Zone Jug u kojoj je šestoplasirana OFK Kosanica iz Kuršumlije pobedila Jablanicu iz Medveđe sa 4:1. U nedelju od 15.30 časova na programu će biti mečevi Čekmin - Morava, Bobište - Svetlost (Badnjevac) i Žitorađa - Polet 1980 (Laplje selo).

U sledećem, 9. kolu Zone Jug, koje je na programu sledećeg vikenda, vranjski Nebeski anđeli imaće težak zadatak na domaćem terenu protiv leskovačke Sloge, Pčinja će u Medveđu "na noge" Jablanici, Morava će dočekati Bobište, dok će Vranjska Banja imati tešku utakmicu sa OFK Kosanicom na domaćem terenu.

Najnovije vesti