Zona Jug: Banjčani opet bolji od Pčinje, pobeda Nebeskih anđela

U derbiju zonaša Pčinjskog okruga, devetoplasirana Vranjska Banja pobedila je drugoplasiranu Pčinju iz Trgovišta sa 2:1, u utakmici 27. kola fudbalske Zone Jug.

Banjčani su se još jednom pokazali kao tvrd orah za Pčinjane, jer su ih savladali i krajem aprila u četvrtfinalu Kupa Pčinjskog okruga sa 3:1.

Nebeski anđeli iz Vranja, tim Vojske Srbije, napravili su prijatno iznenađenje, savladavši favorizovanu Pustu reku iz Bojnika rezultatom 3:1.

Samo zahvaljujući porazu ekipe Balkanskog iz Dimitrovgrada od Sloge u Leskovcu, Pčinja je zadržala drugu poziciju na tabeli fudbalske Zone Jug, ali Dimitrovgrađani i dalje zaostaju samo bod i čekaju kiks Pčinjana.

Posle pobede nad Pčinjom, Vranjska Banja će barem do nedelje popodne biti na sedmoj poziciji na tabeli, ali se sve može promeniti nakon utakmica Vlasina - Morava (VH) i Brzi Brod - Tanasko Rajić, jer ekipe iz Vlasotinca, odnosno Brzog Broda zaostaju samo bod za Banjčanima.

Sledeće subote, derbi 28. kola odigraće se između dva kluba iz Pčinjskog okruga, hanske Morave, koja se bori za opstanak, i Vranjske Banje.

Pčinja će dočekati pretposlednju Jablanicu iz Medveđe, dok će Nebeski anđeli gostovati Lužnici u Babušnici.

Najnovije vesti