Zona Jug: Četvrta pobeda Nebeskih anđela u nizu

Nebeski anđeli iz Vranja nastavili su pobednički niz u fudbalskoj Zoni Jug, trijumfom u gostima od 0:3 (0:1) nad ekipom Gracko, u okviru 14. prvenstvenog kola.

Na Gradskom stadionu u Kuršumliji, gde ekipa iz Starog Grackog igra svoje prvenstvene susrete kao domaćin, anđeli su do vođstva došli u 42. minutu golom Vladimira Trajkovića i tim se rezultatom otišlo na odmor.

U drugom delu prednost vranjskog tima udvostručio je jedan od najboljih igrača i golgeter Aleksandar Radivojević u 60. minutu.

Konačnih 0:3 postavio je Aleksandar Stojković golom u 89. minutu.

Trener Nebeskih anđela Branimir Stošić izjavio je posle utakmice za Vranje News da je njegov tim prikazao još jednu odličnu partiju.

"Zaslužena pobeda na na gostujućem terenu, čime je nastavljen niz pobeda bez primljenog gola.

Najvažnije je što je pobeda izvojevana vrlo zrelom i organizovanom igrom tokom čitave utakmice", konstatovao je Stošić za naš portal posle četvrte pobede anđela u nizu.

Nebeski anđeli ostali su najbolje plasirani tim iz Pčinjskog okruga u ovom rangu takmičenja na četvrtom mestu sa 26 bodova, deset manje od lidera Žitorađe.

Morava iz Vladičinog Hana, koja zauzima peto mesto sa bodom manje od Vranjanaca, u ovom kolu pobedila je kao domaćin desetoplasiranu OFK Kosanicu iz Kuršumlije sa 3:2.

Preostala tri tima iz Pčinjskog okruga tavore na dnu tabele i zauzimaju poslednja tri mesta u ligi sa šesnaest timova.

Ipak, jedan od njih, preševska Lugina, zabeležila je trijumf u ovom kolu.

Preševljani su kao domaćini pobedili Jedinstvo iz Gornjeg Stopanja sa 6:3 i pomakli se sa dna tabele.

Pozicju fenjeraša prepustili su OFK Alakincu iz istoimenog mesta kod Surdulice, koje je u ovom kolu kao domaćin opet poraženo i to sa 1:2 od trećeplasirane Plantaže iz Donjeg Stopanja.

Ternoci iz Velikog Trnovca doživeo je debakl (poraz od 5:0) na gostovanju Svetlosti u Badnjevcu kod Žitorađe.

Narednog vikenda, u okviru 15. kola Zone Jug Lugina će gostovati Plantaži, Alakince OFK Kosanici, dok će Ternoci dočekati šestoplasiranu Mladost 1959 iz Vinarca.

Hanska Morava imaće veoma težak zadatak da ostvari pozitivan rezultat na gostovanju lideru Žitorađi, kao i Nebeski anđeli koji će kao domaćin odigrati drugi derbi ovog kola sa drugoplasiranom Slogom iz Leskovca.

Najnovije vesti