Zmajeva škola uz pomoć ministarstva unapređuje đačko zadrugarstvo

Osnovna škola Jovan Jovanović Zmaj u Vranju potpisala je ugovor sa prvim potpresednikom Vlade i ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Brankom Ružićem za dodelu finansijskih sredstava za unapređenje rada učeničke zadruge.

Direktorka Milena Marinković kaže za Vranje News da je Zmajeva škola jedna od 28 škola u Srbiji izabrana na tom konkursu i da je dobila sredstva za učeninčku zadrugu "Zmajevo oko".

"Učeničku zadrugu smo oformili ove školske godine.

Trenutno ispitujemo interesovanja i potrebe učenika kako bismo unapredili plan vannastavnih aktivnosti i omogućili učenicima da svojim učešćem u radu zadruge razvijaju preduzetničke veštine, inicijativnost i uče da sami sebi naprave posao u budućnosti", navodi Marinković za Vranje News.

Danas, dodaje ona, moderno doba "zahteva nova zanimanja, stalno usavršavanje i veštine prilagođavanja i ponašanja u skladu da trendovima".

"Prošla su vremena kada je stečena diploma o bazičnom obrazovanju dovoljna za zasnivanje radnog odnosa", navodi direktorka Marinković za naš portal.

Predstavnici Zmajeve škole, povodom potpisivanja ugovora, prisustvovali su Sajmu zadrugarstva.

Najnovije vesti

Foto ilustracija MUP Predato 78.000 komada oružja »

Vranje - Građani Srbije nelegalno oružje mogu predati još u sredu i četvrtak 7. i 8. juna bez krivičnih posledica, saopš...