Zlato u pampers pelenama na granici, vredno 700.000 FOTO

Vranje - Više od 300 grama neprijavljenog zlatnog nakita zaplenili su carinici na prelazu Gradina ka Bugarskoj u saradnji sa policijom, saopšteno je iz Uprave carina.

Zlatni nakit bio je sakriven u pampers pelenama i kesi sa hranom, navodi se u saopštenju.

- Prekršaj je otkriven kada je za detaljnu kontrolu na izlazu iz zemlje izdvojen "audi" nemačkih registarskih oznaka, kojim je ka svojoj zemlji putovalo petoro bugarskih državljana.

Oni su na uobičajeno pitanje carinika o robi za prijavljivanje rekli da sa sobom nose samo lični prtljag.

Međutim, prilikom pregleda automobila najpre je ispod prednjeg sedišta u torbi sa pampers pelenama pronađen neprijavljeni zlatni nakit.

Kao vlasnica četiri narukvice i jedne orglice najfinije izrade prijavila se 36-godišnja putnica, suvozač u automobilu registrovanom na njeno ime - navodi se u saopštenju Carine.

Potom je, dodaje se, "i ispod zadnjeg sedišta, u kesi sa hranom, pronađena još jedna masivna zlatna orglica za koju se kao vlasnica prijavila druga, 21-godišnja putnica u automobilu".

- Kako je vrednost zlatnog nakita procenjena na više od 700.000 dinara, što prelazi trećinu vrednosti vozila, do okončanja prekršajnog postupka biće zadržan i automobil - zaključuje se u saopštenju Carine.

Najnovije vesti