Zlatni puž u septembru: Sedamdeset ostvarenja u konkurenciji za nagrade

Za Svetski festival animiranog filma Zlatni puž, koji će se održati u septembru u Vranju, prijavljena su 1.723 filma iz 101 države sveta, saopšteno je u četvrtak na sednici Organizacionog odbora.

Selekciona komisija festivala pregledala je sve prispele filmove i za zvaničan program festivala selektovano je 39 ostvarenja u kategoriji small snail i 31 u kategoriji big snail.

Filmovi će biti raspoređeni u četiri zvanične projekcije.

Žiri festivala radiće u sastavu Nitin Donde (Indija), Кuzman Кuzmanovski (Makedonija) i Nikola Majdak Junior (Srbija).

Član žirija iz Indije neće dolaziti u Srbiju, jer je ceo festival baziran na gostima iz zemlje i okruženja zbog aktuelne epidemijske situacije.

Na ovogodišnjem festivalu očekuju se gosti iz Makedonije i Srbije.

Već po tradiciji dodeliće se nagrade za prvo, drugo i treće mesto u obe kategorije, Grand Prix za najbolji film prikazan na festivalu, diploma Nikola Majdak, kao i specijalne diplome za segmente filmova za koje se žiri bude odlučio.

Zlatni puž 2021 imaće prateći program i baziraće se na deci, mladima, mentorima, organizatorima festivala i udruženjima iz Srbije koji se bave animiranim filmom, "kratkim" filmom i organizuju slične festivale.

Organizacioni odbor festivala, kojim je predsedavala zamenica gradonačelnika Zorica Jović, usvojio je u četvrtak program 7. Svetskog festivala dečjeg animiranog filma koji će se održati od 13. do 17. septembra u Vranju.

Po rećima zamenice gradonačelnika Zorice Jović kao i svih prethodnih Grad je i ove godine podržao organizaciju 7. Svetskog festivala dečjeg animiranog filma.

Održavanje festivala biće u skladu sa epidemijskim merama koje u tom trenutku budu bile na snazi, jer zdravlje i bezbednost svih učesnika su na prvom mestu, rečeno je na sednici.

Organizator festivala je Javna ustanova Škola animiranog filma, uz podršku grada Vranja i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Najnovije vesti