Zdravstveni centar premešta glavni vakcinalni punkt od ponedeljka

Glavni vakcinalni punkt za masovnu imunizaciju stanovništva od ponedeljka 21. mart radiće u Zdravstvenom centru (ZC) Vranje, a ne u Galeriji Narodnog muzeja u centru Vranja, kao što je bilo dosad.

Vakcinacija će se, saopštavaju iz ZC Vanje, obavljati u Službi za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva Doma zdravlja Vranje (Opšta medicina), u ordinaciji 127.

Radno vreme tokom koga će se realizovati svakodnevna vakcinacija (i vikendom) je od 8 do 16 časova.

"Podsećamo i na vanrednu preporučenu imunizaciju protiv COVID-19 koju, prema naredbi Ministarstva zdravlja, organizuju i sprovode nadležne zdravstvene ustanove u skladu sa Stručno-metodološkim uputstvom Instituta za javno zdravlje Srbije Dr Milan Jovanović Batut za sprovođenje vanredne preporučene imunizacije.

"Stručno-metodološko uputstvo za vanrednu preporučenu imunizaciju protiv COVID-19 zasnovano je na preporukama Stručnog komiteta za imunizaciju (NITAG) i pored definisanih ciljnih grupa, preduslova i svih neophodnih koraka za realizaciju imunizacije, sadrži preporuke za primenu svih trenutno dostupnih vakcina protiv COVID-19, uključujući uzrast i kategorije stanovništva kod kojih se vakcine prmenjuju, broj doza i potreban razmak između doza, kao i kontraindikacije i mere opreza za njihovu primenu.

Stručno-metodološko uputstvo protiv COVID-19 je odobreno za primenu od Nacionalnog koordinacionog tima za sprovođenje imunizacije protiv COVID-19", saopštavaju iz ZC Vranje.

Najnovije vesti