ZC: Za praznike bez vakcinacije, rad po sistemu dežurstava

Iz Zdravstvenog centra (ZC) u Vranju saopšteno je da će u vreme vaskršnjih i provomajskih praznika rad medicinskih službi biti organizovan "po sistemu dežurstava", dok se "proces vakcinacije neće obavljati".

Od 30. aprila do 4. maja u Domu zdravlja radiće samo dežurne službe od 8 do 18 časova i to Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih, Služba za zdravstvenu zaštitu radnika, Služba za zdravstvenu zaštitu dece školskog uzrasta, Služba za zdravstvenu zaštitu predškolske dece, Služba za kućno lečenje i negu i Stomatološka služba.

Služba Hitne medicinske pomoći radiće neprekidno - 24 časa.

COVID ambulanta u ATD-u radiće za vreme praznika od 7 do 20 časova, dok će COVID ambulanta u Dečjem i Školskom dispanzeru raditi od 8 do 18 sati.

Radno vreme Laboratorije Doma zdravlja Vranje biće od 8 do 14 sati.

- Ostala dežurstva u Opštoj bolnici Vranje sprovodiće se prema rasporedu u režimu dežurstava i radiće se danonoćno 24 časa za potrebe građana, korisnika zdravstvene zaštite.

Prema instrukcijama Ministarstva zdravlja vakcinacija se zaustavlja u petak, subotu i nedelju i nastavlja se od ponedeljka na isti način kao i do prekida, na vakcinalnim punktovima u Sportskoj hali Vranje, u seoskim sredinama i kolektivima na teritoriji Grada Vranja - naovde u saopštenju iz ZC Vranje.

Najnovije vesti