ZC: Rusi će dezinfikovati i Zdravstveni centar Vranje

Ruski tim epdiemioloških stručnjaka, koji je obišao Zdravstveni centar Vranje, pohvalio je opremljenost i organizaciju zdravstvenih službi koji se bave lečenjem inficiranih koronavirusom, saopšteno je iz ZC Vranje.

- Pohvaljene su i preduzete mere na zaštiti pacijenata i zaposlenih, o čemu svedoči mali broj zaraženih zdravstvenih radnika u ZC Vranje - saopštavaju iz vranjskog zdravstva.

Rusi su najavili spremnost "da pomognu u dezinfekciji prostora naših zdravstvenih ustanova od Zdravstvenog centra Vranje do Zavoda za javno zdravlje, uz posebnu pažnju na zgradu stare Hirurgije i Kovid ambulante u Anti tuberkuloznom dispanzeru (ATD)".

- Prilikom posete Vranju predstavnici Ruske Federacije imali su sastanak i detaljan obilazak naše zdravstvene ustanove sa rukovodstvom ZC i tom prilikom vojni epidemiolozi Ministarstva odbrane Rusije obavili su procenu i analizu epidemiolopke situacije, razjasnili obim mera dezinfekcije i utvrdili protivepidemiološke mere u gradskoj bolnici u Vranju - navode iz ZC.

Kombinovana jednica Ruske federacije sprovela je set dezinfekcionih mera u ukupno 26 objekata u pet gradova Srbije (Beograd, Niš, Valjevo, Bačka Topola, Kruševac).

Za sredu je predviđena dezinfekcija Hale Čair u Nišu, nakon čega će uslediti dezinfekcija i na krajnjem jugu, u Vranju i Leskovcu, i to u zdravstvenim ustanovama koje leče redovne pacijente, ali i obolele od koronavirusa.

Najnovije vesti