Zbog sumnje na korona virus jedan pacijent u Vranju na ispitivanju

Jedan Vranjanac, uzrasta 40 godina, smešten je na Infektivno odeljenje vranjske bolnice zbog sumnje da je zaražen korona virusom, javio je portal VOM.

Portal navodi da informacija nije potvrđena iz zvaničnih izvora, ali da više nezvaničnih spekuliše o tome da se čovek nalazi u karantinu.

Epidemiolog Zavoda za javno zdravlje doktor Slađan Stanković izjavio je za Vranje News da je pružanje informacija o korona virusu centralizovano i uputio novinara na Ministarstvo zdravja i Institut Batut.

Više detalja o ovom slučaju možda bi moglo biti poznato u subotu posle 18 časova, kada Ministarstvo i Batut prave informativni dnevni presek.

U Vranju je dosad pod nadzorom bilo 18 osoba.

U Srbiji je testirano 75 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja, a virus je potvrđen samo kod jednog pacijenta u Subotici.

IMA ILI NEMA SUMNJE

Vranje News je tragom ove informacije od izvora u vranjskoj bolnici saznao da je reč o pacijentu koji je boravio u Grčkoj.

- On je sa simptomima respiratorne infekcije, a imajući u vidu da je došao iz inostranstva, zadržan iz predostrožnosti na Infektivnom odeljenju, ali je ustanovljeno da ipak nije zaražen korona virusom - naveo je izvor Vranje News-a iz ZC.

Najnovije vesti