Završena rekonstrukcija vrtića Pčelica, uloženo 38 miliona

Radovi na rekonstrukciji vrtića Pčelica urađeni su po principima energetske efikasnosti, u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike, a vrednost investicije je 38 miliona dinara, rekao je gradonačelnik Slobodan Milenković, prilikom obilaska ovog vrtića u naselju Ogledna stanica u Vranju.

"Pomenuto ministarstvo obezbedilo je 25 miliona, a preostali iznos grad Vranje.

Na objektu vrtića izvedeni su radovi na kompletnoj rekonstrukciji krova sa izolacijom, zameni stolarije, zameni i rekonstrukciji kotlarnice, toplovodnoj mreži, ugradnji solarnog kolektora za zagrevanje sanitarne tople vode i nova hidrantska mreža.

Iz lokalnog budžeta izdvojena su sredstva za dodatne radove hoblovanja i lakiranja parketa, čišćenje fasade i dodatni elektro radovi.

Na ovaj način, naši najmlađi sugrađani iz ovog dela grada, imaće najbolje moguće uslove za boravak, vaspitanje i učenje", kazao je Milenković.

On je naglasio da će vrtić posle rekonstrukcije nastaviti sa radom u ponedeljak 4. septembra.

"U prethodnom periodu rekonstruisani su vrtići Bambi u Vranjskoj Banji, Dečja radost i sada vrtić Pčelica.

Nadamo se da ćemo i u narednom periodu nastaviti sa ovim trendom, jer nam je cilj da svake godine rekonstruišemo po jedan vrtić.

Aplicirali smo novim projektom kod Ministarstva rudarstva i energetike i očekujemo se da ćemo dobiti sredstva za rekonstrukciju vrtića Boško Buha" rekao je Milenković.

On je dodao da su u završnoj fazi proceduralne pripreme za otvaranje vrtića u naselju Raška i da se uskoro očekuje otvaranje.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...