Završena škola glume i najavljena premijera u vranjskom teatru FOTO/VIDEO

Povodom završetka još jednog ciklusa škole glume, koja radi u sklopu Pozorišta Bora Stanković u Vranju, održana je konferencija za medije i najavljena premijera predstave Snegovi u nama, čiji tekstualni predložak predstavlja kombinaciju nekoliko Čehovljevih drama.

U ovom ostvarenju igraće polaznici najstarije grupe ove škole, čiji je mentor glumica vranjskog pozorišta Milena Stošić.

"Ekipa dece koja je radila sa mnom prošle godine se nije značajno promenila.

Oni su pokazali, osim izuzetnog talenta, veliko angažovanje i zainteresovanost za rad.

Ova celovečernja predstava je moja odluka - ideja da ih na neki način nagradim", rekla je Stošić, najavljujući gostovanje na Festivalu amaterskih pozorišta u Lebanu.

Glumica Jelena Filipović najavila je da će njena grupa polaznika škole imati javni čas glume 26. maja, gde će prikazati sve ono što su ove godine radili.

"Kod mene je četrnaestoro polaznika.

Naše radionice su divne, i sama sam potekla iz jedne takve pre petnaestak godina.

Važno je što ova deca prolaze kroz naše radionice, bez obzira da li će se i ko će se od njih baviti glumom", rekla je Filipović

Predstava Snegovi u nama omladinske scene Pozorista Bora Stanković, nastala je po delima Antona P. Čehova Tri sestre, Galeb, Višnjik i Ivanov, koja spadaju u red najznačajnijih drama ovog ruskog klasika.

Autorski projekat potpisuje Milena Stošić.

U glumačkoj podeli su Mijat Jovanović, Milica Danev, Luna Mitrović, Milijan Jovanović, Marina Kabirova, Natalija Mitić, Kristina Nedeljković i Luna Ristić.

Dizajn svetla uradio je Stefan Rašić, saradnik na kostimografiji je Dijana Dodić, a tonsku realizaciju Marko Nikolić.

Premijera je zakazana za utorak 7. maja u Pozorištu Bora Stanković.

Javni čas (uz demonstraciju scenskog pokreta, govora, brzalica i drugih tehničkih detalja glume) sa najmlađom grupom polaznika, kako je najavljeno, osim Jelene Filipović održaće i glumac Marko Petrićević.

Najnovije vesti