Zavetnici: Policija da hitno pronađe počinioce vandalskog čina u Preševu

Iz Srpske stranke Zavetnici u Vranju saopšteno je da je u noći između 6. i 7. juna, u Crkvi Sveti Dimitrije u Preševu, "nepoznata osoba polomila drveni krst i preko fresaka na arapskom ostavila natpise - Mi smo Alahova vojska i Alah je veliki!

"Ovaj događaj je uznemirujući za sve Srbe u Preševu, Vranjskom okrugu i čitavoj Srbiji.

Pogotovu što nije prvi, već još jedan u nizu vandalskih činova, usmerenih protiv Srpske pravoslavne crkve i s ciljem da zaplaše preostalo srpsko stanovništvo u Preševu, unesu nesigurnost i nateraju ga da se iseli iz svoje vekovne postojbine", smatraju zavetnici.

U saopštenju se navodi da Dragan Nikolić Nika, narodni poslanik Srpske stranke Zavetnici, zahteva "najhitniju intervenciju policije, pronalaženje počinioca, njegovu predaju pravosudnim organima i rigorozno kažnjavanje njega i eventualnih pomagača".

"Podvlačim da je na području Preševa i Bujanovca predato tek nekoliko komada nelegalnog oružja što je apsurd sam po sebi, ali kada se poveže sa ovim napadom na verski objekat Srba usred Srbije može samo da dodatno uznemiri i zabrine građane, koji samo žele da ostanu svoji na svome.

Zato očekujem hitnu reakciju državnih organa, redovno obaveštavanje javnosti o preduzetim merama i rezultatima koji su postignuti, kako bismo se svi osećali bezbedno i sigurno u našoj državi Srbiji", naveo je Nikolić.

Najnovije vesti