Zavetnici: Duboko smo zabrinuti zbog posledica delovanja lokalne vlasti

Gradski odbor Srpske stranke Zavetnici oglasio se u petak saopštenjem u kome se izražava "duboka zabrinutost zbog posledica koje svojim delovanjem prouzrokuje aktuelna vlast u Vranju".

"Kompanija Geoks je pobegla iz Vranja kada je potrošila 9.000 evra subvencija po radniku, koje je dobila od naših para iz budžeta Srbije, i ostavila na cedilu više od 1.200 radnika, a da lokalna samouprava do danas nije ništa preduzela.

Nakon toga je otvorena kriza sa radnicima Sportskog saveza, koja traje i ne nazire joj se kraj jer im se ne isplaćuju plate, zdravstvene knjižice im nisu overene, štrajkuju više meseci, ali to nikoga ne brine.

Vrhunac je odnos prema fudbalskom klubu Dinamo, brendu Vranja od 1947. godine, sa kojim se identifikuje svaki rođeni Vranjanac i ljubitelj sporta.

Maćehinski odnos prema ovom klubu doveo je do toga da Dinimo istupi iz lige, jer nije u mogućnosti da servisira ni tekuće troškove.

U godini kada srpski fudbal doživljava procvat kvalifikacijom reprezentacije na svetsko prvenstvo, vranjski fudbal tone i beleži svoje najcrnje dane zahvaljujući inatu lokalnih moćnika". navode Zavetnici Vranja.

Iz ovog pokreta pitaju - "ko je odlučio da uništi Dinamo, da ponizi građane Vranja koji su odrastali uz ovaj klub, decenijama navijali za njega, živeli za dan kada ovaj klub igra, ponosili se njegovim ulaskom u Super ligu, pratili ga i kada mu nije išlo".

"Gospodo iz vlasti, nemate pravo na lični hir kada je ovaj brend Vranja u pitanju.

Pitamo se da li je rupčaga koju ste iskopali u Ulici Stefana Prvovenčanog priprema za izgradnju olimpijski bazena i formiranje vaterpolo kluba ili još jedna potvrda vaše nesposobnosti?

Stoga vas kao Boga molimo nemojte nište da počinjete, nemojte ništa da radite do izbora 3. aprila, jer tako nećete moći nikakvu štetu da načinite ovom gradu, budući da sve čega ste se dotakli ste upropastili, unazadili i uništili", navodi se u saopštenu Zavetnika Vranja koje je potpisao predsednik Gradskog odbora Vuk Nikolić.

Najnovije vesti