Zatvorene po jedna traka u tunelima Predejane i Manajle zbog testiranja

Mesec dana od kada je najviši državni vrh prisustvovao svečanom otvaranju Koridora 10, došlo je do privremenog zatvaranja pojedinih traka, piše Insajder, pizivajući se na zvanično saopštenje Koridora Srbije.

Zatvorene su po jedna traka u tunelima "Predejane" i "Manajle" i biće privremeno zatvorene "zbog obavljanja završnih testiranja u svakoj od tunelskih cevi".

Iz Koridora obrazlažu da je do testiranja došlo sada, "jer ih je jedino moguće obaviti pod saobraćajem" i da se "radi o testiranju određenih scenarija koji podrazumevaju automatsku detekciju pojedinih vrsta incidenata".

- Završno testiranje trajaće najdalje do 25. juna ove godine, nakon čega će biti uspostavljen normalan režim saobraćaja.

Napominjemo da se završno testiranje obavlja sa ciljem da i tokom turističke sezone svi sistemi u tunelima funkcionišu besprekorno - naveli su Koridori.

Portal Insajder podseća da je, posle više od dve decenije, sredinom maja saopšteno da je završen ceo Koridor 10.

- Predstavnici vlasti, međutim, do danas nisu saopštili koliko je Koridor 10 na kraju koštao građane Srbije.

Član Skupštine Koridora Srbije Nenad Ivanišević, gostujući u Insajder debati, rekao je da se Srbija u kreditima zadužila najmanje milijardu evra, ali da procena konačnih troškova tek treba da se uradi.

Izgradnju ove deonice autoputa, duge oko 300 kilometara, pratili su brojni problemi, zloupotrebe i stalno pomeranje rokova.

Samo jedan deo tog puta je deonica kroz Grdeličku klisuru, čija je izgradnja, sudeći po danas poznatim informacijama, uvećana za najmanje 110 miliona evra.

Najnovije vesti