Zarada popisivača do 150.000 dinara

Vranje - Do 150.000 dinara mogla bi se kretati visina zarade popisivača poljoprivrednih gazdinstava, u zavisnosti od učinka, objavljeno je iz Republičkog Zavoda za statistiku.

Minimalna plata koju oni mogu da očekuju je 60.000 dinara.

Za potrebe sprovođenja ovog popisa biće angažovano 2.842 popisivača u Srbiji, od toga u Vranju 30, a u Vranjskoj Banji 6.

Gradska uprava Vranja obavestila je javnost da je otvoren javni poziv (konkurs) za prijavljivanje kandidata za popisivače za Popis poljoprivrede 2023, koji će biti realizovan preko Republičkog zavoda za statistiku.

Elektronska prijava dostupna je na sajtovima popispoljoprivrede.stat.gov.rs i www.stat.gov.rs.

Kandidati će moći da se prijave do 21. avgusta u 20 časova.

Nakon sprovođenja Popisa poljoprivrede 2012. godine i Ankete o strukturi poljoprivrednih gazdinstava 2018, realizacija Popisa poljoprivrede 2023. obezbediće kontinuitet u prikupljanju strukturnih podataka iz oblasti poljoprivrede.

"Ovim popisom dobija se sveobuhvatan, međunarodno uporediv pregled strukturnih karakteristika nacionalne poljoprivrede, kao i osnov za kreiranje održive agrarne politike.

Jedinice posmatranja su poljoprivredna gazdinstva na teritoriji Republike Srbije, bez obzira na status", izjavio je načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović.

Uslovi koje kandidat za popisivače treba da ispune jesu državljanstvo Republike Srbije, prebivalište ili boravište u Srbiji, najmanje 18 napunjenih godina u trenutku popunjavanja prijave, najmanje trogodišnje srednje obrazovanje, kao i da kandidat nije osuđivan i da se protiv njega ne vodi istraga.

Podrazumeva se poznavanje rada na računaru (MS Office, internet) i mogućnost pristupa internetu tokom perioda angažovanja.

O proceduri za izbor popisivača možete više pročitati ako kliknete OVDE.

Najnovije vesti