Zaposleni iz BAT-a čistili kanale za odvod vode u Vranju

Akciju čišćenja kanala za odvod vode u Vranju, povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, zaposleni u kompaniji British American Tobacco (BAT) organizovali su tokom vikenda.

Na ovaj način, ističu iz ove kompanije, BAT je "još jednom pokazao posvećenost u očuvanju životne sredine i doprinos razvoju svesti šire javnosti o održivom razvoju i podsticanju ekološke efikasnosti".

"U skladu sa globalnom korporativnom strategijom, kompanija BAT više od 20 godina radi na održivom poslovanju, stavljajući zaštitu životne sredine u prvi plan, a ovaj projekat samo je jedan od koraka na putu ka ispunjenju ciljeva iz ESG agende i izgradnje Boljeg sutra (A Better Tomorrow).

Postavljene planove uspešno realizuje i BAT fabrika u Vranju, koja je u protekle tri godine postigla značajne rezultate u oblasti održivosti, dok je cilj da do 2023. godine funkcioniše kao potpuno Carbon Neutral fabrika", navodi se u pisanom saopštenju.

Imajući u vidu da je jedini način da se planeta izbori sa brojnim ekološkim problemima transformisanje ekonomije i društva kako bi postali inkluzivni, pravedniji i povezaniji sa prirodom, dodaje se, "zaposleni u kompaniji BAT će i u narednom periodu učestvovati u svim zelenim aktivnostima koje doprinose zaštiti ekosistema i kvalitetu života u sredini u kojoj žive".

Akcija BAT-a realizovana j u saradnji sa lokalnim Javnim komunalnim preduzećem Komrad.

Najnovije vesti