Zaplenjeno više od 50 kilograma marihuane koja je došla preko Kosova

Vranje - Više od 50 kilograma marihuane, koja je na područje uže Srbije prokrijumčarena iz Albanije preko Kosmeta, zaplenili su pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a.

Ovo akcijom, kako se navodi u saopštenju MUP-a, "prekinut je još jedan lanac krijumčarenja droge iz Albanije preko Kosova i Metohije".

Uhapšeno je pet osoba u Beogradu zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Dvojica osumnjičenih (1993. i 1999. godište) "uhapšeni su nakon preuzimanja marihuane i kod njih je tom prilikom pronađeno oko 30 kilograma te opojne droge", piše u saopštenju.

Trojica osumnjičenih (1973, 1980. i 1981. godište) su "u putničkom vozilu sa oznakama Misije OSCE drogu dovezli sa Kosova i Metohije", dodaje se.

"Oni su uhapšeni prilikom pokušaja bekstva vozilom sa mesta primopredaje.

Tom prilikom, kod njih trojice policijski službenici su pronašli još 20 kilograma marihuane, kao i manju količinu kokaina.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti predati Višem javnom tužilaštvu u Beogradu", piše u saopštenju MUP-a.

Najnovije vesti