Zaplenjeno 160.000 evra od gastarbajtera na putu ka Kosovu

Vranje - Skoro 160.000 evra, pronađenih u ličnoj torbici i neseseru jednog putnika, zaplenili su carinici u petak na prelazu Horgoš, saopšteno je iz Uprave carina.

Pokušaj krijumčarenja novca je otkriven, precizira se, kada je na red za redovnu ulaznu kontrolu pristigao "audi A8" nemačkih registarskih oznaka.

"Tim automobilom su četvorica putnika iz Nemačke krenula ka Kosovu, a upitani da li imaju nešto da prijave sva četvorica su rekli da sa sobom nose samo lične stvari.

Kada su ih carinici pitali koliko novca nose sa sobom, svako od njih je naveo sumu nižu od dobro poznatog limita od 10.000 evra koji ne podleže prijavljivanju.

Međutim, pregledom lične torbice i nesesera suvozača (45) utvrđeno je da taj putnik sa sobom nosi gotovinu u iznosu od gotovo 160.000 evra", navode iz Carine.

Usledila je detaljna kontrola automobila i svih prisutnih putnika, ali nisu otkrivene dodatne nepravilnosti.

"Sav otkriveni novac je izbrojan i popisan, bilo ga je u svim apoenima, a najbrojnije su bile novčanice od 200 evra.

Suvozaču koji se našao u prekršaju vraćen je dozvoljeni iznos od 10.000 evra, dok je ostatak novca privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka koji će protiv njega voditi", zaključuje se u saopštenju Uprave carina.

Najnovije vesti