Zaplenjeni satovi na prelazu Strezimirovci, vrede pravo malo bogatstvo FOTO

Pokušaj krijumčarenja dva muška sata robnih marki Rolex i Tudor, čija je vrednost procenjena na oko 47.000 dolara, sprečili su carinici na pobližnjem graničnom prelazu Strezimirovci, na granici sa Bugarskom, saopšteno je iz Uprave carina.

"Prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen automobil audi stranih registarskih oznaka, kojim su iz Holandije ka Bugarskoj putovala dvojica muškaraca.

Na uobičajeno pitanje o robi za prijavljivanje, putnici su rekli da sa sobom nose samo lični prtljag.

Prilikom detaljnog pregleda koji je usledio, u torbi koja se nalazila u prtljažniku automobila pronađena su dva pomenuta firmirana časovnika u originalnim pakovanjima.

Nakon otkrivanja prekršaja 22-godišnji vozač je rekao da u Holandiji ima prodavnicu skupih satova i da nije znao da ih treba prijaviti na granici", navode iz Uprave carina.

Zbog činjenice da vrednost robe premašuje trećinu vrednosti automobila, do okončanja prekršajnog postupka pred sudom zadržan je i audi, čija je vrednost procenjena na gotovo 53.000 dolara.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Crveni meteoalarm i za vikend »

Vranje - Crveni meteoalarm će i za vikend biti na snazi za celu Srbiju, što ukazuje na ekstremno visoke temperature koje...