Zaplenjeni nakit i satovi vredni 20.000 evra

Vranje - Carinici su na prelazu Gradina zaplenili skupocene satove i nakit, vredne oko 20.000 evra, koje je iz Srbije u Bugarsku pokušao da prokrijumčari navodni trgovac satovima i antikvitetima, saopšteno je iz Uprave carina.

- Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu, na izlazu iz zemlje, pristigao BMW bugarskih registarskih oznaka kojim je sam putovao 42-godišnji državljanin Bugarske.

Mada je bio izričit u tome da osim ličnog prtljaga nema ništa za prijavljivanje, ipak je izdvojen za detaljan pregled.

Tom prilikom su u njegovoj torbici sa ličnim dokumentima i novcem pronađena četiri ručna časovnika robnih marki „Chopard“, „Breguet“, „Boucheron“ i „Vacheron Constantin Geneve“, ovaj poslednji pozlaćen 18-karatnim zlatom i optočen i brilijantima.

Zajedno sa satovima pronađena su i četiri komada zlatnog nakita – dva prstena, broš i privezak ukrašeni dijamantima i cirkonima koji bi osim tržišne, mogli imati i antikvitetsku vrednost.

Potom je i u ladici ispred suvozačkog sedišta pronađen još jedan muški ručni sat „Rolex Detejust“, takođe sa 18-karatnom pozlatom - saopštavaju iz Carine.

Najavljuje se da će biti urađeno naknadno veštačenje radi procene vrednosti robe.

- S obzirom da procenjena vrednost zaplenje robe prelazi jednu trećinu vrednosti vozila do okončanja postupka pred sudom biće zadržan i automobil, čime se ukupna vrednost prekršaja uvećava na preko 32.000 evra - navodi se u saopštenju.

Najnovije vesti