Zaplenjena velika količina droge na Preševu FOTO/VIDEO

Carinici su u sredu oko podneva, u saradnji sa policijom, sprečili krijumčarenje veće količine droge na ulazu graničnog prelaza Preševo, saopštila je Uprava carine.

Kako je merenje otkrivenih paketa tokom popodneva bilo jos uvek u toku, tačna količina zaplenjenih narkotika biće naknadno saopštena, poručili su iz Carine.

Droga je otkrivena u kamionetu slovenačkih registarskih oznaka kojim je 47-godišnji Beograđanin, inače dvojni državljanin Slovenije i Srbije, putovao iz Severne Makedonije ka Sloveniji.

- Prazan kamionet predviđen za prevoz lakog tereta pristigao je oko podneva na teretni terminal prelaza Preševo, gde ga je jedan od carinika izdvojio za detaljnu kontrolu na carinskom skeneru.

Ubrzo se pokazalo da je profilisanje putnika i vozila urodilo plodom, te da je carinski službenik s pravom posumnjao da kamionet nije prazan kako se naizgled čini.

Slika sa skenera je ukazala na nepravilnosti u podu vozila, zbog čega je ono podvrgnuto detaljnom pregledu u, za to specijalno namenjenom, objektu na prelazu.

Nije lako bilo naći tajni bunker koji se nazirao na snimku sa skenera, jer je bio dobro zakamufliran, što je ukazalo na to da su ga napravili profesionalni krijumčari.

Naime, naišavši na specijalnu bravicu posebne pregrade u podu vozila, bilo je jasno da je reč o prostoru koji se otvara daljinskim upravljačem koji vozač nije imao kod sebe.

Zato su službenici morali da upotrebe specijalni alat kako bi ga otvorili i tada su se pred njima ukazali paketi puni narkotika za koji se osnovano sumnja da je reč o marihuani - navodi se u saopštenju.

Vozač kamioneta je, nagađaju iz Carine, "kurir, jer je službenicima rekao da je zadužen da preveze kamionet sa skrivenim tovarom do Beograda gde će ga sačekati primalac robe kod koga se i nalazi daljinski upravljač za otvaranje tajnog bunkera", dodaje se.

Najnovije vesti