Zaplenjena velika količina cigareta, alkohola i nargila FOTO

Bračni par francuskih državljana turskog porekla pokušao je da preko nekoliko granica neopaženo prođe krijumčareći mnoštvo žestokih pića, cigareta, nargila i aroma za njih, međutim u tome su ih sprečili carinski i policijski službenici na graničnom prelazu Gradina, saopšteno je iz Uprave carina.

Prekršaj je otkriven kada je za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao putnički kombi "Mercedes" francuskih registarskih oznaka.

Njime je iz Turske ka Francuskoj putovao pomenuti par tvrdeći da sem ličnog prtljaga nemaju ništa što bi trebalo prijaviti za carinsku kontrolu.

- Tokom detaljnog pregleda koji je ipak usledio, najpre je ispod sedišta kombija i u koferima sa garderobom pronađeno preko 1.000 paklica cigareta "Marlboro", "Camel" i aroma za nargile "Al Fakher" i "Balli".

Daljom kontrolom su ispod sedišta i u ručnom frižideru carinici zatekli čak 40 flaša viskija, votke i mnogih drugih žestokih pića, kao i 24 nargile "Adnan Alrasid" i "Hookah".

Među pićima su dominirali burbon i viski – čak 30 flaša raznih poznatih marki "Jack Daniels", "Ballantines", "Chivas Regal", "Red Label", "Grants", ali je pored toga, otkriveno i 10 flaša francuskog konjaka "Hennessy", nemačkog likera "Jegermajster" i švedske "Absolut vodke".

Sva neprijavljena roba otkrivena u prekršaju privremeno je zadržana do okončanja prekršajnog postupka, pa su se tako pored luksuznih alkoholnih pića, cigareta i aroma za nargile, među zaplenjenom robom našla i 24 nargila ćupa - navodi se u saopštenju.

Najnovije vesti