Zamalo tuča Kamberija i Arifija na sednici SO Bujanovac (VIDEO)

Petu sednicu lokalnog parlamenta u Bujanovcu obeležila je žestoka verbalna rasprava predsednika opštine Šaipa Kamberija i njegovog prethodnika na tom mestu Nagipa Arifija.

Pre toga najveću pažnju odbornika privukao je izveštaj o izvršenju budžeta za prvu polovinu godine, gde je opozicija izrazila sumnje na moguće zloupotrebe vlasti.

Arifi je u nekoliko navrata sa govornice zbog toga optužio vlast, da bi se u jednom trenutku, pre toga lupivši šakom o govornicu, obratio Kamberiju rečima “te svoje laži nosi kući”, što kod Albanaca predstavlja ozbiljnu uvredu, javio je portal Bujanovačke na čijoj stranici postoji i video snimak.

Kamberi je revoltiran ustao i krenuo ka Arifiju, rekavši mu povišenim glasom da mu ne spominje kuću.

Sa mesta je poskočilo nekoliko odbornika koji su stali između ove dvojice, pokušavajući da smire situaciju.

Šaip Kamberi (1964) po zanimanju je diplomirani pravnik. Predsednik je opštinskog odbora Partije za demokratsko delovanje (PDD) u Bujanovcu. Bio je predsednik opštine Bujanovac (2008-2012), narodni poslanik u Skupštini Srbije (2014-2016), a za predsednika opštine Bujanovac ponovo je izabran maja 2016. godine.

Nagip Arifi (1961) po zanimanju je diplomirani pravnik. Na prvim direktnim izborima avgusta 2002. godine izabran je za predsednika opštine Bujanovac kao predstavnik Albanske zajednice. Godine 2006. godine ponovo je izabran za predsednika, posle prevremenih izbora maja 2008. godine za zamenika gradonačelnika, da bi 8. juna 2012. godine opet bio izabran za gradonačenika. Jula 2011. godine formirao je Demokratsku partiju, a do tada je bio član Partije za demokratsko delovanje (PDD) Rize Halimija.

Najnovije vesti