Zaharijev: Pretnje došle sa lažnog profila sa mojom slikom

Predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev izjavio je za Danas da pretnje koje je dobila profesorka i ekološka aktivistkinja Danijela Mihajlović nisu došle od njega, već od NN lica koje je na društvenim mrežama otvorilo lažan profil sa njegovom fotografijom.

Zaharijev, koji vodi Bosilegrad u četvrtom mandatu, pojasnio je da je još 16. jula, kada se pojavio lažan profil na Fejsbuku, "otišao u policiju i prijavio NN lice".

"Sa lažnog profila su upućene pretnje ljudima čije mišljenje cenim, ali mogu da ga ne uvažavam.

Ja nisam čovek koji je za sve ovo vreme bilo kome pretio.

Očekujem odgovor preko policije i Tužilaštva za tehnološki kriminal da se ustanovi ko je zloupotrebio moju sliku i profil i naneo mi nemerljivu štetu, kako meni tako i lokalnoj samoupravi na čijem sam čelu", naveo je Zaharijev.

On je dodao da je opština Bosilegrad podnela pet krivičnih prijava protiv određenih lica i medija "koji su preneli, bez da ga pozovu, informacije kako on preti građanima iz ekoloških i socijalnih udruženja u Bosilegradu".

"Hvala što ste me pozvali, druge vaše kolege to nisu učinile već su se zatrčale da me optuže kao čoveka koji je nasilnik i koji preti.

Kada dobijem izveštaj iz policije, tužiću privatno za povredu ugleda i časti kako osobu koja je zloupotrebila moju fotografiju, tako i one medije koji su preneli sve te pretnje sa lažnog naloga.

Posle svega zaista nemam drugo rešenje jer je na ovaj način meni lično, mojoj porodici i ljudima sa kojima sarađujem naneta velika šteta", kazao je Zaharijev dopisniku Danasa.

Zaharijev: Sa Ćutom sam razgovarao

Zaharijev je podsetio da je imao nedavno razgovor sa narodnim poslanikom Aleksandrom Jovanović Ćutom, u vezi sa projektom Rudnika Bos – metal. Kaže da se "oko mnogih stvari nisu složili", ali da su razgovarali.

Sve ovo događa se posle pisma kojim se ministru srpske policije obratila Jelena Milošević, članica Predsedništa Stranke slobode i pravde (SSP), u kome navodi da policija "nije reagovala na više nego ozbiljne pretnje upućene profesorici Danijeli Mihajlović, ekološkoj aktivistkinji.

Iz MUP-a Srbije navodno još nema odgovora, kao ni iz Policijske stanice u Bosilegradu.

Preko društvenih mreža i profila na kome je slika aktuelnog predsednika opštine Bosilegrad Vladimira Zaharijeva, profesorici koja je u međuvremenu napustila Bosilegrad jer se porodila, slate su preteće poruke "upućene njoj i tada njenom nerođenom detetu".

Jelena Milošević iz SSP najavila je da će narednih dana "otići u Bosilegrad da u lokalnoj policijskoj stanici proveri zašto se ne reaguje na prijavljene pretnje profesorici Mihajlović".

"Cilj je da saznamo ko preti i zašto to čini.

Situacija u Bosilegradu je vezana za maksimalno zastrašivanje građana koji ukazuju na ekološke i socijalne probleme.

Oni žive u strahu i toga ih moramo osloboditi.

Novi talas nasilja mogu da povežem sa upozorenjima koje je narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta poslao u vezi sa pripremama početka rada rudnika olova i cinka u punom kapacitetu", rekla je Milošević za Danas.

Profesorka Danijela Mihajlović, koja sada živi u Surdulici, izjavila je nedavno da su "problemi počeli onoga trenutka kada su ekološki aktivisti ukazali da je 18 od 20 izvora na teritoriji Bosilegrada zagađeno".

"To su konstatovali stručnjaci sa strane.

Nikoga poimenice ne prozivam, ali ukazujem na probleme sa kojima se obični ljudi suočavaju a da lokalna samouprava ne reaguje", navela je za Danas ekološka aktivistkinja Danijela Mihajlović.

Ona je dodala da "ne očekuje da će pretnje prestati".

Najnovije vesti