Zaharijev: Gorivo iz cisterni kod nas 10 dinara jeftinije nego u ostatku Srbije

Vranje/Bosilegrad - Posle zatvaranja jedine benzinske pumpe, u Bosilegradu se gorivo toči iz cisterne i to, prema rečima predsednika opštine Vladimira Zaharijeva, po cenama 10 dinara nižim po litru nego bilo gde u Srbiji, pišu Južne vesti.

Benzinsku stanicu u ovom pograničnom mestu zatvorila je 10. septembra finansijska inspekcija zbog, kako je rekao Zaharijev, "nekakvih nereda", pa je desetak hiljada stanovnika opštine ostalo bez goriva što je, dodaju u Bosilegradu, "ravno humanitarnoj katastrofi".

U pomoć je, međutim, na poziv opštinskog pritekao Republički štab za vanredne situacije pa je u Bosilegrad u petak 13. septembra stigla cisterna privatne kompanije Knez petrol, odakle je sutradan počelo da se toči gorivo.

Predsednik Zahrijev je novosti objavio i na svojoj FB stranici, a u postu se doslovce kaže: Hvala državo Srbijo!

Večeras do 21h, od sutra ujutro od 7 naveče do 19. Ajde da točimo gorivo. Radujte se Bosilegrađani. HVALA DRŽAVO SRBIJO. Na zahtev opštine Bosilegrad munjevito su nadležne institucije Srbije i bratski Knez Petrol reagovali na krizu snadbevanja i otvorilu pumpu u "Bivšoj lukari"..."

– Mi smo morali da potražimo pomoć države i oni su to rešili na ovaj način.

Doterali su naftu koja je za 10 dinara jeftinija nego bilo gde u Srbiji – rekao je Zaharijev za Južne vesti.

On je dodao da je malo nedostajalo da se proglasi vanredna situacija.

- Život bez nafte za nas to i jeste.

Među građanima je zavladala panika kada se veliki broj njih okupio oko zatvorene pumpe - naveo je Zaharijev.

U međuvremenu, novinskim redakcijama stigao je mejl koji je potpisao žitelj Bosilegrada sa inicijalima I.M, koji tvrdi da se prodaja goriva iz cisterne odvija mimo zakona, poput paprike na pijaci.

Zaharijev je u izjavi za Južne vesti demantovao takve navode.

- Gorivo se prodaje u zakonskim okvirima, uz izdavanje fiskalnih isečaka - naglasio je predsednik bosilegradske opštine.

On, međutim, nije mogao da precizira kada će benzinska pumpa u Bosilegradu biti ponovo otvorena.

Najnovije vesti