Za zamenika pravobranioca ubuduće pravosudni i godina iskustva

Na sednici Gradskog veća Vranja u petak prihvaćen je Nacrt Odluke o izradi izmena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Vranja koji će biti prosleđen Skupštini na razmatranje i usvajanje.

Prihvaćen je i Nacrt Odluke o izradi Plana detaljne regulacije Regionalnog centra za upravljanje otpadom ,,Meteris Vranje'', kao i Nacrt Odluke o predlogu Vladi Republike Srbije da donese Odluku o prenosu prava javne svojine nad nepokretnostima iz javne svojine Republike Srbije u javnu svojinu grada Vranja bez naknade neposrednom pogodbom.

Članovi Gradskog veća dali su saglasnost na Nacrt Odluke o pokretanju postupka otuđenja nepokretnosti iz javne svojine grada Vranja u postupku javnog nadmetanja koji će biti prosleđen Skupštini na razmatranje i usvajanje. Većnici su razmatrali i Nacrt Odluke o izmeni Odluke o Pravobranilaštvu grada Vranja u delu izbora zamenika pravobranioca, tako da je uslov godinu dana iskustva nakon položenog pravosudnog ispita.

Takođe, razmatran je i usvojen Tekst javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine za 2020. godinu, koji će biti objavljen u toku sledeće nedelje sa rokom od 15 dana.

Većnici su usvojili Izveštaj Komisije za pregled podnetih izveštaja o realizaciji projekata u oblasti kulture za 2019. godinu.

Na sednici Veća doneto je Rešenje o obrazovanju Organizacionog odbora manifestacije ,,Sajam lekovitog, začinskog, ukrasnog bilja i pčelinjih proizvoda''.

Najnovije vesti