Za vikend počinje Zona Jug: Pčinjski okrug predstavljaće pet klubova

Vranje i Pčinjski okrug imaće u ovoj sezoni čak pet klubova u fudbalskom prvenstvu Zone Jug, nakon što su nekoliko godina unazad imali najviše tri predstavnika u ovoj ligi.

Naime, starosedeoci iz prošle sezone su Nebeski anđeli (lane trećeplasirani), tim Vojske Srbije iz Vranja, OFK Alakince iz istoimenog mesta kod Surdulice (vicešampion iz prošle sezone), te FK Vranjska Banja koja je prošle sezone zauzela devetu poziciju koja im je donela spas od ispadanja.

Novi-stari član Zone Jug je Morava iz Vladičinog Hana, povratnik iz Srpske lige Istok, kao i FK Ternoci iz Velikog Trnovca koji je u minuloj sezoni Pčinjske okružne lige nadmoćno osvojio šampionski prsten.

Na startu ovogodišnjeg šampionata svi klubovi iz ovog dela države biće domaćini.

U subotu će Nebeski anđeli dočekati debitanta u ligi FK Plantažu iz Donjeg Stopanja, a hanska SFK Morava ugostiće Polet 1980 iz Lapljeg Sela.

Preostale tri ekipe iz okruga igraće svoje mečeve u nedelju.

FK Vranjska Banja dočekaće Jablanicu iz Medveđe, prošle sezone četvrtu ekipu lige, Trnovac će biti domaćin Čekminu, timu iz istoimenog sela kod Leskovca, a OFK Alakince Svetlosti iz Badnjevca kod Žitorađe, lane šestoplasiranom timu Zone Jug.

Liga će u sezoni 2021/2022. imati 16 klubova, isto kao u prethodnoj sezoni.

Sve parove prvog prvenstvenog kola pogledajte u nastavku.

Najnovije vesti