Za nagradu Slađana Veljković u konkurenciji 24 novinarska rada

Na konkurs za novinarsku nagradu "Slađana Veljković", koja će prvi put od ustanovljenja biti dodeljena 8. jula, do zaključenja je stiglo 38 novinarskih uradaka, saopštio je CMTDO, organizator konkursa.

Od 38 predloga, saopšteno je, 24 ispunjavaju uslove konkursa, pa će žiri među njima izabrati najbolje u tri kategorije - reportaža, najbolji novinarski poduhvat i najbolja uređivački rad u lokalnim medijima.

Slađana Veljković bila je dugogodišnja novinarka i urednica nedeljnika Vranjske, a poslednjih godina života, koji se prerano završio, dopisnica "Večernjih novposti" iz Vranja i Pčinjskog okruga.

- Slađana je živela za junake svojih priča, svojim pisanjem pokretala je sve institucije kako bi pomogla onima kojima je pomoć potrebna, zbog toga dodeljujemo nagradu novinarima koji su uspeli da svojim izveštavanjem pomere granice novinarstva.

U žiriju su prve godine eminentni stručnjaci iz televizije, online i štampanih medija.

Imena dobitnika biće saopštena 5. jula, a nagrade u vidu novčanog iznosa i plakete biće uručene 8. jula kada će u Galeriji Narodnog univerziteta biti otvorena i izložba fotografija "Jedna karijera u 50 slika", posvećena Slađani Veljković - kažu iz CMTDO.

Nagrade sponzoriše kompanija British American Tobacco (BAT) iz Vranja, poznata po tome što osim investicija u vlastitu proizvodnju pokazuje izuzetnu društvenu odgovornost u sredinama gde posluje.

Najnovije vesti