Za naš grad: Besmislen način rada Mandatno imunitetske komisije

Iz opozicione odborničke grupe Za naš grad u Skupštini grada Vranja obaveštavaju javnost da se "i dalje nastavlja sa praksom zakazivanja elektronskih sednica" Komisije za mandatsko-imunitetska pitanja, iako je predstavnik ove odborničke grupe u tom skupštinskom radnom telu "skrenuo pažnju na propuste koje sa sobom nosi ovakav vid odlučivanja".

"To u praksi znači da su članovi komisije u mogućnost da se samo u formi mejla izjasne o tome kako glasaju, ali ne i da iznesu predloge, sugestije, kritike i raspravljaju o datom pitanju.

Tako smo u ponedeljak imali slučaj da je naš predstavnik Igor Nikolić jedini glasao protiv povećanja plata pomoćnicima gradonačelnika, ali nije imao mogućnost da argumentuje svoju odluku.

Upravo je iz toga proistekao zahtev da se elektronske sednice koriste restriktivno i kao izuzetak, tj. samo u situacijama kada mora, jer se na taj način uskraćuje usmena rasprava u pogledu odluka koje se donose", navode iz odborničke grupe Za naš grad.

U saopštenju se navodi da je skupštinska služba, "oglušujući se o izneti zahtev za utorak zakazala novu elektronsku sednicu".

"Na njoj će se, ni manje ni više, izglasavati kandidat za v.d. direktora Javnog preduzeća Vodovod.

Ovim putem obaveštavamo javnost da naš predstavnik neće učestvovati u ovakvom načinu rada Komisije, koji je daleko od njene svrhe i služi samo davanju legitimiteta sumnjivim radnjama predstavnika vlasti, koji su po svemu sudeći naviknuti da rade onako kako su oni odlučili.

Zaboravljaju da u novom sazivu lokalni parlament čine i opozicione stranke, čiji predstavnici nisu tu pro forme i sa ozbiljnošću shvataju učestvovanje u radu Skupštine grada Vranja", zaključuje se u saopštenju.

Najnovije vesti