Za KMF završena futsal sezona: U eliti i u narednom šampionatu

Klub malog fudbala (KMF) Vranje ove godine više neće igrati zvanične mečeve u Prvoj futsal ligi jer sezona u srpskom futsalu neće biti nastavljena zbog pandemije koronavirusa, odlučio je Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) na sednici koja je u ponedeljak održana u u Staroj Pazovi.

Među odlukama donetim u vezi sa klupskim takmičenjima u okviru nacionalne fudbalske organizacije navodi se da su "lige amaterskog ranga, srpske i lige nižeg takmičarskog ranga, završene zaključno sa 15. martom, te da se "neće nastaviti".

- Isto važi i za lige mlađih kategorija Fudbalskog saveza Srbije.

Napredovanje u viši i ispadanje u niži rang biće primenjeno shodno propozicijama kako je ranije bilo predviđeno - navodi se u saopštenju iz FSS.

Ipak, nije još definitivno odlučeno da li će se u futsalu, na stanje u ligama kakvo je bilo u trenutku prekida, primeniti aktuelna odluka o sistemu stalnih takmičenja ili će zbog nepredviđene novonastale situacije (više sile) doći do promena (i proširenja) o čemu će uskoro definitivno da odluči Izvršni odbor FSS.

Ukoliko bi se preseklo na osnovu trenutnog stanja u Prvoj i Drugoj futsal ligi, uz jasnu ogradu da će o tome još biti reči, novi šampion bi bila Crvena zvezda iz Beograda, iz lige bi ispao Jastrebac iz Blaca, dok bi novi prvoligaš bio Konjarnik iz Beograda.

Takođe, dva najuspešnija kluba iz ligaškog dela prošle sezone bi igrala u baražu za opstanak – prošlogodišnji prvak Ekonomac iz Kragujevca sa Zufom iz Bujanovca, trećeplasiranim drugoligašem, dok bi rival Nove Pazove bila drugoplasirana Ivanjica.

U treći rang takmičenja bi otišli Sopot, RB iz Valjeva, Smederevo i Radnički 2010 iz Niša, dok bi mesta zauzeli Leskovac, Loznica i Palež iz Obrenovca, kao i Leteći Holanđanin iz Vrbasa ili Forum iz Vršca (lideri grupa u okviru futsal nadmetanja Fudbalskog saveza Vojvodine).

I dok će se još malo sačekati na epilog ligaških takmičenja, jasno je da ove sezone neće biti pobednika Kupa Srbije, kao ni Omladinske futsal lige.

Najnovije vesti