Za decu koja su ostala bez roditelja tokom pandemije: Kulminacija zajedništva FOTO/VIDEO

Humantirani bal organizovan s ciljem podrške i prikupljanja finansijske pomoći za decu koja su ostala bez roditelja tokom pandemije koronavirusa održan je u petak uveče u Vranju, u organizaciji Ženskog solidarnog fronta.

Govoreći na otvaranju humanitarnog bala Milica Anđelković Jovanović iz ove organizacije naglasila je da je cilj večeri da se prikupe što veća sredstva.

"Dva meseca oko 600 žena svih profesija udružilo se oko ideje da čine dobro i omoguće realizaciju ove akcije.

Kao društvena zajednica na ovaj način pokazali smo humanost i pružili veliku podršku deci koja su ostala bez roditelja.

U proteklom periodu ništa nije bilo moranje, već sloboda da činimo dobro, ne zato što tako treba, već zato što tako želimo", istakla je Anđelković Jovanović.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, govoreći u ime lokalne samouprave koja je podržala organizaciju humanitranog bala, istakao je da je ovaj skup "kulminacija zajedništva društvene zajednice".

"Ovu akciju pokrenule su najbolje među nama, naše Vranjanke i ona je prevazišla sva očekivanja.

Grad Vranje je bez oklevanja podržao aktivizam naših Vranjanki koje su ovom plemenitom akcijom postavile temelje svih budućih humanitarnih aktivnosti.

Iskreno se nadam da će povod ponovnog angažovanja naših aktivistkinja biti drugačiji, da ćemo se ponovo ujediniti u dobru.

U gradskom rukovodstvu imate podršku i prijatelje", rekao je Milenković i iskoristio ovu preigodu da pozove građane da se vakcinišu kako bi se virusu COVID-19 konačno stalo na put.

Pozivu za učešće u ovoj humanitarnoj akciji odazvao se veliki broj privrednih preduzeća, preduzetnika, radnih organizacija, ugostitelja, ustanova, slikara, samostalnih umetnika i pojedinaca.

Svako je na svoj način želeo da pruži doprinos realizaciji ove akcije.

Na balu su u programu nastupili Hor Muzičke škole Stevan Mokranjac i profesori Tatjana Bliznakovski Jovanović na flauti, te Aleksandar Pavlović na klarinetu.

Sve aktivnosti realizovane su preko Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) u Vranju.

Balu prisustvovala i "Dara iz Jasenovca"

Humanitarnom balu u Gradskom parku u Vranju prisustvovala je Jelena Buhač Radojčić, svojevremeno jedna od spašenih iz logora Jasenovac. Buhač Radojčić je od četvrtka gošća Vranja, a u petak je govorila na otkrivanju murala zahvalnosti Diani Budisavljević, velikoj humanitarki i heroini Drugog svetskog rata koja je tokom Drugog svetskog rata iz logora u Hrvatskoj izbavila više 12.000 dece. Jelena Buhač Radojčić poznata je i kao "Dara iz Jasenovca", osoba po kojoj je snimljen istoimeni igrani film.

Najnovije vesti