Vulin zabrinut za Pčinjski okrug zbog požara

Ministar Aleksandar Vulin izjavio je u petak da je veoma zabrinut za Vranje i Pčinjski okrug koje će u subotu posetiti, jer je u tom okrugu u kratkom roku izbio veliki broj požara na potpuno različitim lokacijama.

"U subotu ću otići zajedno sa gospodinom Čaušićem, koji je zadužen za Sektor za vanredne situacije u Ministarstvu unutrašnjih poslova u Pčinjski okrug, da vidimo šta se tamo dešava, da razgovaramo i sa policijom, i sa lokalnom samoupravom i sa Elektroprivredom.

Za Pčinjski okrug sam veoma zabrinut, imamo veliki broj požara i bojim se, sumnjam da su mnogi od njih čak i podmetnuti.

Znate, kada u manje od dva sata imate blizu 40 požara na različitim lokacijama, onda morate da se zabrinete i morate da razmišljate da li je sve to neki prirodni uzrok ili, ipak nije", kazao je on prilikom boravka u Kragujevcu.

Ministar je istakao da se ceo Balkan suočava sa požarima i da Srbija pomaže trenutno Severnoj Makedoniji i da je spremna da pomogne svakoj zemlji kojoj je pomoć potrebna.

"Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova su angažovani na pomoći Vladi Severne Makedonije.

Četiri naša helikoptera su tamo angažovana, ima 16 naših pripadnika, ostaćemo još nekoliko dana, dakle onoliko koliko je potrebno da pomognemo i građanima Severne Makedonije.

Znate, država Srbija puno ulaže u svoj bezbednosni sektor, spremni smo da pomognemo i drugima, ne samo sebi", zaključio je Vulin.

Najnovije vesti