Vulin u Vranju: Borba protiv kriminalnih grupa prioritet

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je u utorak u Vranju da policija nastavlja borbu protiv organizovanih kriminalnih grupa i da "država neće dozvoliti kriminalnim bandama da truju našu decu narkoticima i dodao da će svaki narko-diler biti na udaru policije".

Ministar Vulin, koji je sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Vranju razgovarao o ostvarenim rezultatima i prioritetima rada u narednom periodu, istakao je da od policije očekuje "maksimalnu posvećenost u otkrivanju i sprečavanju šverca narkotika preko teritorije naše zemlje".

- U svakom delu Srbije, pa i na jugu, narko-dileri biće na udaru policije.

Nema velike i male zaplene droge, svaki sklonjeni gram droge sa ulice je sačuvan život.

Niko ne može da truje našu decu i da im uništava budućnost, a da za to ne odgovara.

Borba protiv trgovine narkoticima je trajan posao i policija u toj borbi nikada neće posustati - rekao je Vulin.

On je ocenio da je država u poslednja dva meseca "pokazala svu jačinu i odlučnost u obračunu sa organizovanim kriminalnim grupama".

Međutim, kako je naveo, ono na čemu će insistirati u radu svake policijske uprave je "borba za običnog čoveka, njegovu sigurnost i bezbednost, njegov osećaj da je u svom gradu, kvartu, ulici zaštićen od svake vrste kriminala".

Na sastanku je bilo reči i o poboljšanju uslova rada policijskih službenika, daljim ulaganjima i jačanju kapaciteta policijske uprave.

- Nastavićemo sa ulaganjima u materijalno-tehničko opremanje pripadnika policije, ali i sa podmlađivanjem kadra.

Država će učiniti sve da obezbedi najsavremenije uslove rada, a od vas očekujem da poverenje opravdate i postignete još bolje rezultate - zaključio je Vulin.

Na početku posete Policijskoj upravi u Vranju ministar Vulin položio je cveće na spomen-obeležje stradalim pripadnicima ove uprave.

Vulin u Bujanovcu: Policija je tu da štiti sve, bez obzira na nacionalnost

Vulin je u utorak boravio i u Bujanovcu gde je poručio da je Srbija "zemlja u kojoj se zakon bezuslovno poštuje i sprovodi i da je jednak za svakog građanina Srbije". On je prilikom posete Policijskoj stanici u Bujanovcu naglasio da je "policija tu da štiti sve građane i da je u brizi o bezbednosti i sigurnosti ne zanima ko je koje nacionalnosti".

- Državno rukovodstvo preduzima sve mere kako bi građani živeli bolje i bezbednije. Važno nam je da se ovaj kraj razvija, da se otvaraju nova radna mesta, da jača ekonomija, a da bi smo sve to ostvarili moramo očuvati i ojačati svoju stabilnost i bezbednost - rekao je Vulin.

Najnovije vesti