Vučić: Za desetak dana počeće rekonstrukcija vranjske bolnice

Za deset dana trebalo bi da počne velika rekonstrukcija paviljonskog dela bolnice u Vranju, najavio je predsednik Aleksandar Vučić u obraćanju javnosti u petak.

- Važna vest za vas je da u roku od desetak dana krećemo u veliku obnovu bolnica u Vranju, Pirotu, Kikindi i Ćupriji - rekao je on.

Vučić je u svom obraćanju istakao da se ulaže ogroman novac, a da se radovi na Infektivnoj klinici u Beogradu nastavljaju.

Projekat rekonstrukcije paviljonskog dela bolnice u Vranju vredan je 1,5 milijardu dinara, a novac je obezbeđen preko Evropskog progresa i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Rekonstrukcija će podrazumevati grupisanje postojećih objekata, sa dogradnjom novih koji se oslanjaju na novi Hiruški blok i čine jednu celinu - jedna zgrada jedna bolnica, a radovima će biti obuhvaćeni i udaljeni objekti Infektivnog odeljenja i Dijalize.

U planu je rekonstrukcija objekata očnog odeljenja, urologije, ortopedije, stacionarnog dela Internog odeljenja, radiologije i labaratorije.

Na ginekologiji je planirana rekonstrukcija prvog sprata i prizemlja, gde će biti smeštena dnevna bolnica ginekološke ambulante, kao i prostor za otpust novorođenih beba.

Najnovije vesti