Vučić u Centru za azil u Vranju: Ovde može da ostane svako ko želi da živi i radi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa ministrima Darijom Kisić, Zlatiborom Lončarom i Vanjom Udovičićem i ambasadorom Ukrajine u Srbiji, Volodimirom Tolkačem obišao je u petak Centar za azil u Vranju, gde trenutno borave izbegle porodice iz Ukrajine.

Predsednik Vučić poželeo je izbeglim ljudima i deci iz Ukrajine da što pre dočekaju mir i da se vrate svojim domovima.

"U Srbiji može da ostane svako ko želi da živi i radi, a mi ćemo pružiti svaki vid podrške.

Saosećamo sa vama i ističem da je veoma važno da vaša deca imaju normalno detinjstvo i da svi ljudi imaju pravo na pristojan život.

Nadam se da ste u Srbiji osetili ljubaznost dobrih domaćina i da možete da vidite da razumemo vašu situaciju, jer i mi smo kao narod mnogo puta prolazili kroz izbeglištva, teške muke i patnju.

Obezbedili smo dodatnu vrstu pomoći i uvek smo otvoreni za svaki vaš zahev”, rekao je Vučić.

Ambasador Ukrajine u Srbiji, Volodimir Tolkač zahvalio se na gostoprimstvu i pomoći i podršci koju država Srbija pruža izbeglim ljudima iz Ukrajine.

Nakon podele poklona predsednik je sa saradnicima obišao sportski teren, koji se nalazi iza zgrade Centra za azil, na kojem su postavljeni novi sportski rekviziti namenjeni deci iz Ukrajine.

Tom prilikom, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković istakao je da će grad Vranje za rekonstrukciju ovog sportskog terena i izgradnju dečijeg igrališta iz budžeta izdvojiti 4 miliona dinara.

Obilasku su prisustvovali narodni poslanik Slaviša Bulatović, načelnik Pčinjskog okruga Srećko Pejković, predsednik gradske opštine Vranjska Banja Dragan Sentić, direktori preduzeća i ustanova i druge mnogobrojne zvanice.

Najnovije vesti