Vučić: Neće se sakriti ni kriminalci u Vranju

Borba protiv organizovanog kriminala biće nastavljena, to čeka i Vranje i Niš, i Valjevo i Suboticu i mnoga druga mesta, izjavio je u četvrtak predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je precizirao da hapšenje kriminalne grupe sa Veljkom Belivukom (zvanim Velja Nevolja) na čelu "nema nikakve veze sa aferom (njegovog) prisluškivanja".

- Ne postoji način da se kriminalci sakriju i pobegnu.

Lepo je misliti da možete sve, ali ako mislite da je u redu da neko vodi politiku – nema tela, pa nema ni dela, a neću vam reći šta sad imamo...

Mesecima znate da je nekoliko ljudi nestalo, i pretpostavljate da nisu u životu, ne možete to da kažete niti familiji niti bilo kome, a onda pogledate snimke kako neko ulazi u neki objekat i nikad iz njega ne izađe.

I dalje nemate dokaza da je taj čovek ubijen, i ne možete da hapsite neke osobe - rekao je Vučić.

Da li je to moglo pre pet meseci – "pa nije", dodao je.

- Kao što vidite, na kraju je država pobedila - naglasio je.

Vučić je dodao da se hapšenja "nisu dogodila tek kada je na čelo Ministarstva unutrašnjih poslova došao Aleksandar Vulin", već da prosto "nije moglo ranije".

- Ne mislim da možete da birate trenutak, dugo se radi na svemu ovome.

I pošto stalno slušam primedbe oko (Nebojše) Stefanovića, ponoviću još jednom – niko od nas nije idealan, pritom sam ja grešniji od svih.

Znam mnogo dobrih stvari koje je uradio Stefanović, kao i nekih loših, znam ih kod sebe i više loših nego kod njega - kazao je Vučić.

On je pojasnio da su ga o ovoj grupi "obaveštavali svi bezbednosni organi".

- Nema nikakve veze ova akcija sa prisluškivanjem.

Pošto jeste pitanje od velikog značaja, o tome su me obaveštavali i ministar Vulin, i Ana Brnabić, i direktor BIA o svemu što se zbivalo.

Reč je o najtežim krivičnim delima – ubistvima, otmicama, trgovini narkoticima, iznudama - kazao je.

Dodao je da je srećan što su policija i ministarstvo "obavili dobar posao".

Najnovije vesti