Vučić najavio zabranu starih automobila: Ove modele nećete moći da vozite

Vranje/Beograd - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gostujući u "Upitniku" RTS-a, osvrnuo se i na ekološke teme i zdravije okruženje i iznenadio javnost jednom informacijom.

- Sve smo bogatiji, sve je više automobila i sve je više isparenja.

Zato sam danas razgovarao sa Fabricijom iz Evropske unije, da pokrenemo novi zeleni plan, da zabranimo automobile koji imaju euro 3 motore.

Videćemo šta još možemo da uradimo kako bismo zaštitili vazduh u našim gradovima - rekao je Vučić u "Upitniku", a prenose "Novosti".

Rezultati istraživanja Agencije za bezbednost saobraćaja, koji su obelodanjeni nedavno, pokazali su da je prosečna starost vozila u Srbiji iznosi između petnaest i dvadeset godina, a da se u Vranju približava granici od preko dvadeset godina.

U Beogradu je stanje nešto bolje i prosečna starost auto parka je srednja i iznosi između deset i petnaest godina.

Kretanje u negativnom smeru, osim u Vranju, vidljivo je u Pirotu, Leskovcu, Kruševcu, Zaječaru i Prokuplju gde je prosečna starost automobila vrlo visoka i iznosi čak i preko dvadeset godina.

Istraživanje je obavljeno za 2018. godinu.

Komentari

Tako je Vucicu,ma uvedi da ne sme da se vozi auto star ispod 2010. godista,a plata u Vranju 200e. Ccc kakva sprdnja od drzave auuu...

Najnovije vesti