Vučić najavio povećanje plata zdravstvenim radnicima

Vranje/Beograd - Predsednik Srbije Aleksanda Vučić najavio je da će zdravstveni radnici pre kraja godine dobiti povećanje "ne tako malih plata" i naglasio da mu je "posebno drago" zbog medicinskh sestara i tehničara, ali i lekara, jer više neće odlaziti iz zemlje.

Kako javlja N1,Vučić, koji je prisustvovao ceremoniji uručenja ugovora o zaposlenju za 100 najuspešnijih diplomaca svih medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji, rekao je da su zdravstvo i medicina "jedan od četiri stuba države i imaće sve veći značaj u budućnosti".

"Zapara mi uši kada se zahvaljujute ministru i meni, to govori o vašem lepom vapsitanju, ali je lepo kada se zahvalite Republici.

Ne morate da se bavite politkom, ali je dobro da primetitie da vaša država nešto učini za vas jer se razvija osećaj odgvornosti kod svakoga od vas.

Do sada ste bili najboli u svojoj generaciji u svojim fakultetima i školama, pokazali da ste da ste ozbiljni, vredni i marljivi i to ćete nastaviti, istakao je Vučić i rekao kako veruje da će za pet do šest godina svi zdravstveni radnici raditi u novim, obnovljenim objektima", rekao je Vučić.

On je istakao da je prema podacima danas osam puta manje odlazaka medicinara iz Srbije nego pre šest godina, ukazujući da možda to smanjenje jeste zbog korone i rata na istoku.

"Uredili smo javne finansije i bilo bi i više novca da tog rata nije, dodao je on i napomenuo da je i to razlog što lekari više ne odlaze.

Pozivajući ih da nastave da uče i usavršavaju se, Vučić je uručio ugovore o radu za 12 najboljih, među kojima je 10 lekara i dvoje medicinskih tehničara.

Ceremoniji u Palati Srbija prisustvovali su ministar zdravlja Zlatibor Lončar, direktori zdravstvenih ustanova u Srbiji i dekani medicinskih fakulteta u Srbiji.

Dekanka Medicinskog fakulteta u Nišu Dobrila Stanković Đorđević rekla je da je ovaj program zapošljavanja najbolji način da se diplomcima pokaže da se njihovo znanje i uspeh na fakultetu prepoznaju i otvar im šansu za budućnost.

Najnovije vesti

Foto ilustracija UC Od petka skuplje cigarete »

Vranje - Nakon što je Vlada Srbije povećala akcize na cigarete za dinar i po, počele su spekulacije o tome kada će pušač...