VSS: Tri kandidata za popunu sudijskih mesta u Osnovnom sudu

Visoki savet sudstva doneo je odluku da Jelena Dimitrijević, Ratobor Mišković i Bojan Trajković budu predlog ovog visokog pravosudnog tela za izbor na sudijske funkcije u Osnovnom sudu u Vranju.

Predlozi su upućeni Narodnoj skupštini Republike Srbije na glasanje i usvajanje.

Iako je prvobitno oglašen izbor u vranjskom sudu za dva sudijska mesta, a po Odluci o broju sudija u sudovima za ovaj sud postoje četiri upražnjena radna mesta sudije, VSS je odlučio da Skupštini ipak predloži tri kandidata.

- Imajući u vidu da se od momenta raspisivanja oglasa do danas povećao obim posla u ovom sudu, radi efikasnosti i ekonomičnosti predlažemo da se umesto dva kandidata za ovaj sud Skupštini predlože tri kandidata - obrazloženo je u odluci VSS.

Dimitrijevićeva radi kao sudijski pomoćnik Višeg suda u Vranju, a Mišković i Trajković kao sudijski pomoćnici u vranjskom Osnovnom sudu.

KANDIDATI

Dimitrijevićeva je rođena 1979. godine. Osnovne studije završila je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Prištini 2004. godine, a pravosudni ispit položila 2009. Od 2006. je u Okružnom (potom Višem) sudu, najpre kao sudijski pripravnik-volonter, potom sudijski pripravnik, a od 2009. kao sudijski pomoćnik. Trenutno je u zvanju sudijski pomoćnik, sekretar suda. Dobila je pozitivno mišljenje suda iz koga potiče, svih osam glasova. Apelacioni sud u Nišu je prihvatio mišljenje matičnog suda. Za ostvarene rezultate rada u 2015, 2016. i 2017. godini ocenjena je ocenom „naročito se ističe”. Na testu je dobila 49 poena, na zadatku peticu, što zbirno na ispitu daje ocenu 5. Postupala je u svim materijama.

Mišković je rođen 1975. godine u Vranju. Osnovne studije završio je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Prištini septembra 2003. godine, a pravosudni ispit položio decembra 2008. Od 2005. do 2009. godine radio u Opštinskom javnom tužilaštvu u Vranju a od 2010. zaposlen je u Osnovnom sudu u Vranju na radnom mestu sudijskog pomoćnika. Dobio je jednoglasno opšte pozitivno mišljenje suda iz koga potiče, dok je Viši sud u Vranju podržao mišljenje matičnog suda. Za ostvarene rezultate rada u 2015, 2016. i 2017. godini ocenjen je ocenom „naročito se ističe”. Na sprovedenom testu ima 49 poena, na zadatku peticu, što zbirno daje ocenu pet. Postupao je u svim materijama.

Trajković je rođen 1985. godine u Vranju. Osnovne studije završio je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu 2010. godine, sa prosečnom ocenom studiranja 9,03. Pravosudni ispit položio je 2014. godine. Od 2011. do 2013. godine radio je kao advokatski pripravnik, a od 2016. godine radi u Osnovnom sudu u Vranju, na radnom mestu sudijskog pomoćnika, u zvanju višeg sudijskog saradnika. Dobio je jednoglasno opšte pozitivno mišljenje suda iz koga potiče i iz Višeg suda u Vranju dobio je četiri glasa. Za ostvarene rezultate rada u 2017. godini ocenjen je ocenom „naročito se ističe”. Na testu je dobio svih 50 poena, peticu na zadatku, što čini konačnu ocenu pet na ispitu.

Konkurs za izbor novih sudija u Osnovnom sudu u Vranju objavljen je u "Službenom glasniku RS" (broj 14/18) 23. februara ove godine.

Jelena Petričević predložena za sudiju u Bujanovcu

VSS doneo je odluku da Jelena Petričević Mladenović, sudijski pomoćnik u Višem sudu u Vranju, bude predloženi kandidat ovog tela za izbor za sudiju Osnovnog suda u Bujanovcu. Za bujanovački sud javnim pozivom - konkursom bilo je oglašeno jedno sudijsko mesto, a ime Petričevićeve odlazi u Narodnu skupštinu na glasanje kao "jednoglasni predlog Komisije VSS". Petričevićeva je rođena 1984. godine. Osnovne studije završila je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2008. godine, a pravosudni ispit položila 2012. Od 2009. godine radila je kao sudijski pripravnik-volonter u Okružnom sudu u Vranju, gde se i sada nalazi u svojstvu višeg sudijskog saradnika, samostalnog savetnika. Dobila je pozitivno mišljenje u kolektivu u kome radi, svih osam glasova sudija, dok je Apelacioni sud u Nišu prihvatio mišljenje matičnog suda. Za ostvarene rezultate rada u 2015, 2016. i 2017. godini ocenjena je ocenom „naročito se ističe”. Na sprovedenom ispitu i to na testu je imala 50 poena na zadatku je dobila peticu i zbirno na ispitu je ostvarila ocenu pet. Radila je i postupala u svim sudskim materijama.

Najnovije vesti