VSS imenovao dva nova člana Komisije za ocenu rada sudija u Vranju

Milena Stojević i Darinka Stanković, sudije Višeg suda u Vranju, imenovane su odlukom Visokog saveta sudstva (VSS) za člana, odnosno zamenika člana Komisije tog suda za sprovođenje postupka vrednovanja i utvrđivanje ocene rada sudija i predsednika osnovnih sudova u Vranju, Bujanovcu i Surdulici.

Odluka o izmeni Odluke o obrazovanju te komisije doneta je jer je sudiji Staniši Mihajloviću, odlukom VSS od 16. decembra prošle godine, prestala sudijska funkcija zbog navršenja radnog veka.

Stojevićeva je imenovana na njegovo mesto.

Takođe, donedavno zamenik člana, sudija Nada Čović, 12. avgusta ove godine ispunila je uslove za penzionisanje "zbog navršenja radnog veka", konstatovano je iz VSS.

Umesto Nade Čović imenovana je Darinka Stanković.

Visoki savet sudstva je 18. maja ove godine na zvaničnoj internet stranici objavio Javni poziv za podnošenje prijava za imenovanje nakon što je po zahtevu predsednika Komisije u Vranju predsednica Višeg suda dostavila dopis s predlogom da se izmeni odluka Visokog saveta sudstva o obrazovanju Komisije Višeg suda u Vranju, te da se za člana navedene Komisije imenuje Milena Stojević, a za zamenika člana Darinka Stanković.

Nakon glasanja Visoki savet sudstva jednoglasno je doneo ovu odluku.

Projekat "Prvosuđe, evrointegracije i novinarska praksa" sufinansiran je iz Budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.”.

Najnovije vesti