Vrtić Zvončica uvršten u sistem Predškolske ustanove

Odluka o izmenama i dopunama statuta Predškolske ustanove Naše dete u Vranju usvojena je na 37. sednici Gradskog veća.

Ovom izmenom vrtić "Zvončica" u naselju Gornja čaršija uvršten je u sistem Predškolske ustanove.

Vrtić "Zvončica" zvanično je otvoren pre desetak dana u delu grada gde dosad nije bilo ustanova za smeštaj i boravak mališana.

Prethodni vlasnik i investitor Dragan Kostić ga je prodao gradu Vranju za 54 miliona dinara, a iznos će se otplaćivati pet godina.

Vrtić "Zvončica" prostire se na 995 kvadrata bruto korisne površine.

Zadovoljava sve propisane standarde za smeštaj i boravak dece, uz savremenu opremu i didaktička sredstva.

Trenutno ima dve mešovite grupe od tridesetoro dece, dok će objekat punim kapacitetom sa sto novih mesta početi da radi od jeseni.

Na sednici Gradskog veća usvojen je i Plan rada Gradskog štaba za vanredne situacije za 2021. godinu, Izveštaj o radu Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Vranja za prošlu godinu, kao i Program rada ovog saveta za ovu.

Na sednici veća usvojen je takođe Lokalni akcioni plan zapošljavanja grada Vranja za 2021. godinu, kao i Predlog Komisije za finansiranje projekata crkava i verskih zajednica iz budžeta grada Vranja u 2021. godini.

- Na ovaj konkurs pristigla je jedna prijava koja se odnosi na realizaciju projekta izgradnje Hrama Vaskrsenja Hristovog na Bunuševačkom groblju.

Time će biti omogućen nastavak radova na ovom verskom objektu - rekla je Danijela Milosavljević, gradska većnica za lokalnu samoupravu.

Gradski većnici usvojili su i Predlog odluke o izradi Strategije unapređenja položaja mladih grada Vranja za period 2021-2025. godine.

Najnovije vesti