Vranju uručen ugovor o sufinansiranju programa energetske sanacije

U Palati Srbija u Beogradu lokalnim samoupravama uručeni su ugovori o sufinansiranju programa energetske sanacije, u okviru Nacionalnog Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova.

Ugovore za Vranje gradonačelniku Slobodanu Milenkoviću uručila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović.

Reč je o ugovorima koji su potpisani na osnovu Rešenja o dodeli sredstava za finansiranje Programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova, koji sprovode jedinice lokalne samouprave, a koje je donelo Ministarstvo rudarstva i energetike.

Prema ovom rešenju, Grad Vranje dobio je iznos od 8,4 miliona dinara za realizaciju ovih aktivnosti.

Grad Vranje će iz svog budžeta izdvojiti isti iznos, rekao je Milenković za zvaničan gradski sajt.

"Tako će ukupna sredstva namenjena subvencionisanju unapređenja energetske efikasnosti domaćinstava i stanova u gradu Vranju iznositi 16,8 miliona dinara.

Nakon što smo danas potpisali ovaj ugovor, Grad Vranje će raspisati još dva javna poziva - prvi javni poziv kojim će biti izabrani privredni subjekti za izvođenje radova i potom drugi poziv za izbor domaćinstava i stanova na kojima će biti primenjene mere poboljšanja energetske efikasnosti", rekao je Milenković.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...