Vranju sto hiljada evra za bioskopsku opremu u pozorištu

Nenad Jović, direktor Pozorišta Bora Stanković u Vranju, izjavio je da je ta ustanova kulture dobila 11,75 miliona dinara (oko 100.000 evra) od Filmskog centra Srbije za realizaciju projekta nabavke opreme koja će omogućiti da u obnovljenoj pozorišnoj zgradi povremeno funkcioniše bioskop.

Novac je dobijen na konkursu kod Filmskog centra, ustanove kulture čiji je osnivač republika.

Reč je o konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti kinematografije (kategorija za preddigitalizaciju i digitalizaciju bioskopa) za 2019. godinu.

Prema projektu novac će biti iskorišćen za nabavku digitalnog projektora, projekcionog platna i audio opreme.

- Nadam se da će ovaj projekat biti uspešno realizovan do kraja godine - rekao je direktor pozorišta na sednici Skupštine grada Vranja na kojoj su usvojene izmene i dopune programa rada i finansijskog plana Pozorišta za 2019. godinu.

Na nedavnoj konferenciji za medije, posle završetka obnove zgrade Pozorišta Bora Stanković, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković najavio je da će Vranje, posle tri decenije, ponovo dobiti bioskop.

Gradonačelnik je osoba iz aktuelnog establišmenta koja se u poslednje vreme izrazito zalagala za obnovu bioskopa u Vranju.

Najnovije vesti