Vranju 59 miliona evra za kanalizacionu mrežu

U Palati Srbija u Beogradu u četvrtak su potpisani ugovori o izgradnji kanalizacione mreže u 13 lokalnih samouprava u Srbiji, među kojima je i Grad Vranje.

Ugovor je sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem i predstavnicima kineske kompanije “China road and bridge corporation” potpisala zamenica gradonačelnika Zorica Jović.

Prema rečima gradonačelnika Slobodana Milenkovića radi se o kapitalnom projektu izgradnje kanalizacione mreže u Vranju i okolnim selima u dužini od 150 kilometra, ukupne vrednosti 59 miliona evra.

“U pitanju je veoma značajan projekat koji će rešiti višedecenijski problem Vranja i okoline.

On predviđa izgradnju fekalnih kolektora i kanalizacione mreže u dužini od 20 kilometara u samom gradu i 130 kilometara u selima”, rekao je Milenković.

“Vranje je među prvim gradovima koji je obuhvaćen projektom jer smo na vreme dobili građevinsku dozvolu, a u toku je i izrada projektno – tehničke dokumentacije”, istakla je zamenica gradonačelnika Zorica Jović.

Ona se zahvalila na podršci Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima.

Najnovije vesti