Vranju 2,24 miliona evra za razvoj infrastrukture

Grad Vranje dobiće 2,24 miliona evra za realizaciju projekata u oblasti unapređenja infrastrukture, saopšteno je nakon Uvodne konferencije projekta razvoja lokalne infrastrukture i institucionalnog jačanja lokalnih samouprava, koja je održana u Beogradu.

Reč je o tzv. LIID projektu, koji će se realizovati preko Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Podrazumeva projekte rehabilitacije i rekonstrukcije postojeće saobraćajne infrastrukture, izgradnju novih pešačkih prelaza, biciklističkih staza ili prostora za javni prevoz, povećanje otpornosti saobraćajne infrastrukture na klimatske promene izgradnjom sistema za odvodnjavanje, sanaciju klizišta, ojačavanje obala itd, projekte aktivne mobilnosti, poput ozelenjavanja i rešavanja problema nasleđenog zagađenja, javne rasvete, unapređenja sistema za upravljanje saobraćajem, unapređenja sistema za regulisanje saobraćaja, parkiranja, bezbednosti saobraćaja, e-mobilnosti instalacijom stanica za električno punjenje, razvojem saobraćajne infrastrukture za e-bicikle i e-motocikle.

Na konferenciji u Beogradu gradonačeniku Vranja Slobodanu Milenkoviću uručena je Potvrda o stupanju na snagu Okvirnog sporazuma o sprovođenju projekta, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću grada Vranja.

"Realizacija projekta razvoja lokalne infrastrukture i institucionalnog jačanja lokalnih samouprava je jedinstvena šansa da naša lokalna samouprava nastavi sa radom na unapređenju infrastrukture, uslova života građana i upravljačkih kapaciteta lokalne administracije", prenosi Služba Milenkovićevu izjavu.

Ovaj projekat u Srbiji će se realizovati po osnovu Sporazuma o zajmu između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj i Ugovora o kreditu između Francuske agencije za razvoj i Republike Srbije.

Ukupna vrednost projekta je 265,2 miliona evra.

Visina bespovratnih sredstava koja su dodeljena svakoj JLS definisana je prema određenim parametrima.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...