Vranjsko veče gimnazijalaca u Rusiji

Delegacija učenika i profesora Gimnazije Bora Stanković u Vranju koja boravi u Ruskoj Federaciji, u gradu Belgorodu na Univerzitetu "V. G.Šuhov", srdačno je primljena od čelnika ove visokoškolske ustanove, prorektora za međunarodnu saradnju prof. dr Ruslan V. Lesovika, e dekana brojnih instituta koji ulaze u sastav ovog prestižnog univerziteta.

Kako je navedeno u saopštenju gimnazije, vranjskim gimnazijalcima su predstavljeni program i sadržaj 24 studijska programa koje nudi "V. G. Šuhov".

Učenici iz Vranja imali su priliku da postavljaju pitanja i dobiju detaljne informacije o obrazovanju i uslovima studiranja, kako od samih predavača, tako i od studenata koji postižu značajne rezultate.

- Kao zahvalnost za topao prijem i maksimalnu posvećenost našoj delegaciji, vranjski gimnazijalci pripremili su program pod nazivom "Nit koja nas spaja" u okviru manifestacije "Srpsko veče".

Tom prilikom predstavili su, kako svoju školu, tako i tradiciju i bit svoga naroda.

Program je nagrađen ovacijama, a završio se zajedničkim kolom ljubavi.

Za nezaboravnu emociju koji su kod ruskih studenata i profesora proizveli gimnazijalci iz Vranja ruski studenti pripremili su uzvratno "Rusko veče" - navela je direktorka vranjske gimnazije Suzana Mišić Stanković.

Najnovije vesti