Vranjsko pozorište priprema mjuzikl kao treću ovosezonsku premijeru

Ansambl Pozorišta Bora Stanković u Vranju započeo je probe na pripremi treće ovosezonske premijere - mjuzikla Gospođa ministarka, koji će po motivima iz istoimenog dela Branislava Nušića režirati naš poznati pozorišni reditelj Vladimir Lazić.

Dramaturška adaptacija poverena je Saši Jelenkoviću i reditelju Laziću.

U pitanju je veliki poduhvat i krupan zalogaj za vranjski ansambl koji će ovog puta pokušati da dokaže svoj kvalitet u još jednom, vrlo složenom pozorišnom žanru.

U predstavi će prema prvim najavama, igrati skoro ceo anambl.

Premijera bi, ukoliko situacija sa pandemijom nešto ne poremeti, trebalo da bude u martu.

Imajući u vidu da je u pitanju komad sa elementima mjuzikla, glumci će imati stručnu pomoć Nikolije Zdravković, pozorišne producentkinje, koja će s glumcima raditi na pevanju.

Iz pozorišta najavljuju da će u radu na predstavi biti angažovan saradnik za ritmiku i ples, kao i za scenski pokret i ples.

O reditelju

Reditelj Vladimir Lazić rodom je iz Zaječara, a živi i radi u Beogradu. Režiju je diplomirao na FDU u Beogradu u klasi profesora D. Đurkovića i S. Saletovića. Od 1972. učestvuje u dramskim radionicama i sarađuje sa alternativnim trupama u najrazličitijim istraživanjima – od klasičnih radionica do ekstremnih iskušenja. Jedan je od osnivača Indeksovog pozorišta. Bio je umetnički direktor i upravnik Pozorišta Sterija u Vršcu i Pozorišta Zoran Radmilović u Zaječaru. Godine 1996. osnovao je Art studio "R" Zaječar - Beograd. Potpisao je više od 120 pozorišnih ostvarenja, od kojih je za 20 dobio nagrade za režiju. Najznačajnije predstave su mu Cigani lete u nebo, Ženidba i udadba, Ljubavnik velikog stila itd. Režirao je igrane TV serije Tajne običnih stvari, idealne veze, Kad na vrbi rodi grožđe, Sinđelići... Oženjen je Vranjankom Snežanom Mašutković.

Najnovije vesti