Vranjsko kulturno leto od maja do septembra PROGRAM

Tokom maja, u sklopu Vranjskog kulturnog leta 2023, održaće se manifestacije Maj mesec muzike, Dečji festival Vreme radosti, Dečja likovna kolonija i manifestacija Muzeji za deset, saopšteno je iz organizacionog odbora.

Program manifestacije "Vranjsko kulturno leto 2023" usvojen je na sastanku Organizacionog odbora ove kulturno-turističke manifestacije, koja po tradiciji traje od maja do septembra.

Program za jun predviđa održavanje festivala Vranjska gradska pesma, obeležavanje gradske slave Duhovskog ponedeljka.

Planirani su za jun i desetodnevni Salon knjiga, obeležavanje Međunarodnog dana arhiva i predtakmičenje frulaša Zlatna frula juga Srbije.

Biće obeležen i Dan biblioteke Bora Stanković, u pripremi je već tradicionalni Vidovdanski koncert i obeležavanje 110 godina od Drugog balkanskog rata.

U Vranju će od 16. do 23. jula stvarati slikari u okviru Međunarodne likovne kolonije Vranje 2023, u organizaciji Narodnog univerziteta.

Kancelarija za mlade grada Vranja u avgustu će održati brojne radionice, organizovati koncerte na otvorenom, prilagođeni potrebama i afinitetima mladih Vranja.

Biće obeležen i 12. avgust – Međunarodni dan mladih.

Istog meseca planirani su prvi Sajam turizma, Letnji atelje Narodnog univerziteta, kao i Dani Vranja, za koje raznovrstan program priprema gradska Turistička organizacija.

I ovog leta u Vranjskoj Banji biće organizovano Banjsko kulturno leto, u okviru kojeg su planirani Dečje kulturno leto i tradicionalna manifestacija Dani karanfila.

Vranjsko kulturno leto završiće se u septembru, kada će biti održan Svetski dečji festival animiranog filma Zlatni puž 2023.

U pripremu i realizaciju programa Vranjskog kulturnog leta aktivno učestvuju sve gradske institucije kulture uz podršku Grada i Ministarstva kulture.

Najnovije vesti